Alle mennesker, uansett forutsetninger og interesser, er velkomne i Vefsn kulturskole. Ønsker du å være elev hos oss og trenger tilrettelagt undervisning, er det bare å ta kontakt, så finner vi gode løsninger og tilpasninger for akkurat deg. Du kan søke på alle tilbud i kulturskolen - dans, teater, musikk og visuell kunst. 

Band PU

Samspill (PU) er et tilrettelagt tilbud for personer med spesielle behov. Undervisningen foregår etter "Dissimilis"-modellen. Vi danner forskjellige grupper som spiller etter farger i stedet for noter. Elevene får prøve forskjellige instrumenter, og så langt det er mulig får de velge selv. Noen er vokalister, noen spiller bandinstrumenter, mens andre igjen spiller rytmeinstrumenter. Musikalsk glede er sentralt i undervisningen, og ikke minst er den faste kaffepausen og kveldsmaten en viktig ingrediens når man spiller sammen.

Undervisningen foregår på Vefsn spesialpedagogiske senter og dagsenter.

GUTTABOYZ PU

Gutta Boyz er et tilrettelagt, tverrfaglig kulturskoletilbud for de litt yngre gutta som ønsker å prøve litt av alt som kulturskolen har å by på. Skoleåret 2016-2017 var GuttaBoyz med på dansernes forestilling "Krigere Farvann," og skoleåret 2017-2018 har de i hovedsak spilt teater og hatt roller i Hakkebakkeskogen sammen med jentene i Teater UNG. 

Opplæringa for GuttaBoyz tar sikte på å inkludere elevene i den ordinære kulturskoleundervisningen, sammen med andre elever og gi tilrettelagt undervisning der.