Klassisk ballett

DSC_0181Klassisk ballett er grunntreningen for all type scenisk dans og bevegelse. I kulturskolen undervises elevene i klassiske trinn og posisjoner, som gir smidighet, styrke og kroppsbeherskelse. I klassisk ballett skal elevene oppnå disiplin og teknikk som kan brukes i all form for dans og mengden ballettrening øker for hvert år. I ballettundervisningen lærer også elevene klassiske koreografier, de introduseres til tåspiss og utfordres hvert år på å danse til levende musikk, gjerne spilt av pianist, band eller orkester. Det er dannet et eget ballettkompani for de danserne som er spesielt interessert i klassisk ballett. Piruetten Dansekompani trener på fredager og er ei egen forening. Mer informasjon om medlemskap i Piruetten fås ved oppstart av skoleåret eller på Piruettens FB-sider.

Barneballett

DSC_0078Barneballett er barnas første møte med dansen. Her kan de starte fra de er 4 år og gå fram til skolealder. Barneballett utvikler elevenes musikalitet og rytmesans og de får en forståelse for kropp og bevegelse som er viktig for alle dansere og all type dans. I tillegg får barna lært en god del om selvdisiplin og samarbeid. Elevene på barneballett er med på kulturskolens felles forestillinger hvert år, i godt samarbeid med foreldrene.

Hip Hop

DSC_0301Hip hop var opprinnelig en gatedans som oppsto i USA rundt 1970, da ungdommer begynte å eksperimentere med dans og musikk ute i gatene. Hip Hop blir i dag brukt som betegnelse på en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor en danser til funk og rap-musikk. Hip hop inneholder mange elementer fra forskjellige stilarter som jazzdans, funk, break-dance og akrobatikk. Sentralt i Hip Hop er free-styling (improvisasjon), battles (konkurranser) og ciphers (freestyle battles som utføres i en ring). Dette er absolutt en time som passer for gutta! 

Moderne dans

DSC_8133Moderne dans er en uttrykksfull dans som består av frigjørings-teknikker og øvelser basert på Graham, Cunningham og afrocubansk dans. Moderne dans danses barfot, hvor målet er å frigjøre følelser og få hele kroppen i bevegelse og flyt. Moderne dans utvikler smidighet, styrke og kondisjon og elevene utfordres ofte til å koreografere alene og i samarbeid med andre i disse timene. I moderne dans blandes ofte ulike stilarter innen dans og musikk, som gir et personlig uttrykk i dansen og til danseren.. 

Gutta Boyz dans

DSC_6644Gutta Boyz er en egen dansetime bare for gutter. Her legges det opp til kombinasjonen dans og akrobatikk, slik gutta ønsker det, inspirert av cubanske rytmer og dans fra hele verden. Anbefales!