Klassisk ballett

Klassisk ballett er grunntreningen for all type scenisk dans og bevegelse. I kulturskolen undervises elevene i klassiske trinn og posisjoner, som gir smidighet, styrke og kroppsbeherskelse. I klassisk ballett skal elevene oppnå disiplin og teknikk som kan brukes i all form for dans og mengden ballettrening øker for hvert år. I ballettundervisningen lærer også elevene klassiske koreografier, de introduseres til tåspiss og utfordres hvert år på å danse til levende musikk, gjerne spilt av pianist, band eller orkester. Det er dannet et eget ballettkompani for de danserne som er spesielt interessert i klassisk ballett. Piruetten Dansekompani trener på fredager og er ei egen forening. Mer informasjon om medlemskap i Piruetten fås ved oppstart av skoleåret eller på Piruettens FB-sider. 
Bruk24.JPG

Barneballett

DSC_0078Barneballett er barnas første møte med dansen. Her kan de starte fra de er 4 år og gå fram til skolealder. Barneballett utvikler elevenes musikalitet og rytmesans og de får en forståelse for kropp og bevegelse som er viktig for alle dansere og all type dans. I tillegg får barna lært en god del om selvdisiplin og samarbeid. Elevene på barneballett er med på kulturskolens felles forestillinger hvert år, i godt samarbeid med foreldrene.

Hip Hop

Hip Hop var opprinnelig en gatedans som oppsto i USA rundt 1970, da ungdommer begynte å eksperimentere med dans og musikk ute i gatene. Hip Hop blir i dag brukt som betegnelse på en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og der en danser til funk og rap-musikk. Hip Hop inneholder mange eIMG_0315.jpglementer fra forskjellige stilarter som jazzdans, funk, break-dance og akrobatikk. Sentralt i Hip Hop er free-styling (improvisasjon), battles (konkurranser) og cyphers (freestyle battles som utføres i en ring). Dette er absolutt en time som passer for alle! 

Moderne dans

DSC_8133Moderne dans er en uttrykksfull dans som består av frigjørings-teknikker og øvelser basert på Graham, Cunningham og afrocubansk dans. Moderne dans danses barfot, hvor målet er å frigjøre følelser og få hele kroppen i bevegelse og flyt. Moderne dans utvikler smidighet, styrke og kondisjon, og elevene utfordres ofte til å koreografere alene og i samarbeid med andre i disse timene. I moderne dans blandes ofte ulike stilarter innen dans og musikk, som gir et personlig danseuttrykk.