Klassisk ballett

DSC_0181Klassisk ballett er grunntreningen for all type scenisk dans og bevegelse. Elevene blir undervist i grunnleggende klassiske trinn og posisjoner. Dette gir styrke, smidighet og kroppsbeherskelse. I klassisk ballett skal elevene oppnå disiplin og teknikk som kan brukes i all form for dans. Tåspiss er valgfritt. Er du i aldersgruppen 12+ og danser ballett, avtales det med danselærer når eller om du kan danse tåspiss.

Barneballett

DSC_0078Barneballett er barnas første møte med dansen. Her kan de starte fra de er 4 år og gå fram til skolealder. Barneballett utvikler elevenes musikalitet og rytmesans og de får en forståelse for kropp og bevegelse som er viktig for alle dansere og all type dans. I tillegg får barna lært en god del om selvdisiplin og samarbeid. Elevene på barneballett er med på kulturskolens felles forestillinger hvert år, i godt samarbeid med foreldrene.

Jazzdans

DSC_0301Jazz er en scenisk dansestil opprinnelig fra USA på 1900-tallet. Her smeltes klassisk ballett sammen med funk, afro, moderne dans, musikal, latin, streetdance og lyrisk dans. Jazzdansen har stor bredde i forhold til sjanger, men uttrykksmessig og musikalsk er dansen som oftest påvirket av populærkulturen. Jazzdans i en eller annen form brukes ofte i revyer, musikaler, TV-show og musikkvideoer.

Moderne dans

DSC_8133Moderne dans består av frigjøringsteknikker og øvelser basert på Graham, Cunningham og afrocubansk dans. Moderne dans danses barfot, hvor målet er å frigjøre følelser og få hele kroppen i bevegelse og flyt. Moderne dans utvikler også smidighet, styrke og kondisjon. 

Gutta Boyz dans

DSC_6644Gutta Boyz er en egen dansetime bare for gutter. Her legges det opp til kombinasjonen dans og akrobatikk, slik gutta ønsker det, inspirert av cubanske rytmer og dans fra hele verden. Anbefales!