vaksineko.jpgAlle over 18 år som ønsker koronavaksine må registrere seg i vaksinasjonskø. Dette er uavhengig risikogrupper eller ikke.

Vi ønsker også at du registrerer deg om du IKKE ønsker vaksine. Hvis du først svarer at du ikke ønsker vaksine, men senere ombestemmer deg, kan du allikevel registrere deg i køen igjen. Det er den siste registreringen som er gjeldende.

I uke 37 tilbys også koronavaksine til alle 16- og 17-åringer, dette er i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene.

Det er kommunen man bor i som har ansvar for å vaksinere innbyggerne

Alle som bor i Vefsn, fast eller midlertidig, kan melde seg i vaksinekø hos Vefsn kommune.

Dette gjelder også om du er folkeregistrert i en annen kommune, eller har fastlege i en annen kommune (for eksempel studenter). Du kan ikke melde deg i kø i flere kommuner.

Dersom du flytter fra Vefsn før du er vaksinert, ber vi deg gå inn i vaksinekøen til Vefsn kommune på nytt og registrere at du ikke ønsker vaksine. 

Innlogging i registreringssystemet

Du logger deg inn med BankID/BankID mobil, for å registrere deg, det samme gjelder om du skal hjelpe en annen med å registrer seg
Dvs hvis du skal hjelpe noen andre med registrering, bruker du din egen BankID, og ikke BankID til vedkommende du skal hjelpe.
Knapp for å gå til registrering finner du nedenfor her.

Les dette før registrering

Du må svare på hvem som er din fastlege og noen spørsmål om din egen helse, slik at du havner på rett plass i vaksinekøen. Hopper du over å svare, kan du havne lenger bak i køen. Informasjonen vil lagres i din personlige journal i registreringssystemet. Det vil senere kunne deles med din fastlege.

Når du har registrert deg, vil du få en bekreftelse på sms om at registreringen er ok.

Du logger ut ved å lukke nettleservinduet. Du vil bli bedt om å logge inn eller bruke pinkode neste gang.

Du kan be om at informasjonen slettes etter at vaksineringen er over. 

Telefonhjelp

Har du ikke mulighet til å registrere deg seg elektronisk, eller om du ikke har noen andre som kan registrere deg, kan du få hjelp til registrering via vaksinetelefonen. Telefonnr 948 08 186​.

VIKTIG: Før du ringer - ha klart ditt personnummer og mobilnummer som vi kan kontakte deg på senere.

Vaksinetelefonen har åpent hverdager  08.30 - 10.30.

Timebestilling til vaksineringen

Alle som har registrert seg vil bli varslet med en SMS når det åpnes for at du kan bestille time til vaksine. Dersom du har oppgitt mobiltelefonnummeret til en annen, må du forsikre deg om at vedkommende varsler deg når det kommer en SMS fra kommunen. 

Når du har mottatt SMS`en må du, enten selv eller ved hjelp av andre, logge du deg inn og bestiller time (innlogging slik som ved registrering i vaksinekø).

Muligheten for å bestille time etter mottatt SMS, er tidsbegrenset.

Vaksinen består av to doser, og du må bestille tid for vaksinering av begge dosene samtidig.

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen har influensa, forkjølelsessymptomer, feber eller andre tegn på infeksjonssykdom.

Til registrering i vaksinekø

Knapp-registrering-vaksiner.jpg
 

Mere informasjon om koronavaksineringen i Vefsn kommune på vår vaksineside