Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

CORONA

 

Når vi nå starter opp nytt skoleår, organiserer vi skolen i tråd med den veiledninga som er utarbeidet for skolene etter utbruddet av korona.

Det er utarbeidet en trafikklysmodell for skolene, med ulike tiltak avhengig av om vi skal følge grønt, gult eller rødt ‘trafikklys’. Da skoleåret var slutt i vår fulgte vi gult trafikklys, og det samme gjør vi nå. Formålet med denne modellen er å gi råd som begrenser smittespredning av covid-19.

Hovedpunktene er:

 1. Syke personer skal ikke være på skolen
 2. God hygiene
 3. Redusert kontakthyppighet mellom personer

 

Organisering

Klassene regnes som en kohort, og elevene har egne rom. Vi bruker mange utgangsdører og sprer elevene i pausene for å unngå trengsel.

Utstyr skal ikke byttes eller deles.

Renhold

Alle på skolen må følge regler for håndvask. Disse blir gjennomgått med elevene  og er slått opp på alle rom.

Renholderne foretar ekstra rengjøring av håndtak, gelender, kraner m.m.

Såpe og middel til desinfeksjon er plassert på flere steder. Vi oppfordrer alle elever til å ha med seg sin egen flaske Anti-bac for å unngå kø på skolen.

Elevene skal møte på skolen;

 • Når de ikke har symptomer på sykdom.
 • Ved gjennomgått luftveisinfeksjon når de er symptomfrie
 • Hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke bekreftet covid-19, skal elevene møte på skolen som normalt.
 • Elever med typiske symptomer på pollenallergi kan møte på skolen.
 •  

Elevene skal IKKE møte på skolen;

 • Ved milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, men holdes hjemme til de har vært symptomfrie et døgn.
 • Ved bekreftet covid-19. Da skal de være i isolasjon. Det er helsetjenesten som beslutter hvem som skal være i isolasjon og hvor lenge etter råd gitt av FHI.
 • Hvis en i husstanden har covid-19. Da skal de være i karantene. Det er helsetjenesten som beslutter hvem som skal være i karantene og hvor lenge etter råd gitt av FHI

Ingen personer som er i karantene, kan møte på skolen.

Ved mistanke om utbrudd av Covid-19 hos en elev i skoletida, blir eleven ført ut av skolen iført munnbind. Eleven må hentes av foreldrene, offentlig transport kan ikke benyttes.

Skoleskyss

Skolebussene går som normalt, men vi vil oppfordre til bruk av sykkel eller privat transport når det er mulig. Dette for å unngå at det blir liten avstand mellom elevene hvis det er mange på bussen.

Kontakt med skolen

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål.

Publisert | Oppdatert 06. august 2020