Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vefsn-Ensemblet

Vefsn-Ensemblet er Vefsn kommunes faste profesjonelle ensemble som i dag teller 7 musikere med Mosjøen som base, tilsatt i Vefsn kommune. Ensemblet har eksistert siden 1991 og besetningen i dag er fløyte, klarinett, horn, trompet, fiolin, cello og piano. Siden høst 2017 er sopranen Minda Marie Fiskum tilknyttet noen av ensemblets produksjoner. Siden 2018 utgjør Vefsn-Ensemblet styret i Helgeland Sinfonietta.  

Konsertvirksomhet

Ensemblet har faste ukentlige konserter ved siden av konsertreisevirksomhet med Helgeland som hovedturnéområde. Som innleide støttespillere deltar ensemblet ved operaoppsetninger, oratorieframføringer, orkesterkonserter samt kammerkonserter av ulike slag. Ensemblet har et utstrakt samarbeid med Musikk i Nordland og distriktsmusikerne i Mo i Rana, Nesna og Brønnøysund.

Publikum

Ensemblet medvirker på ca. 100 konserter gjennom året. Gjennomsnittlig publikumstall ligger på 9.000 besøkende.

Pedagogisk virksomhet
Som lærere i kulturskolen er ensemblet en stor ressurs for talentutviklingen i Vefsn kommune. Medlemmer av Vefsn-Ensemblet er også dirigenter for barne-og ungdomskorps, strykeorkester, leder av musikkverksted/barnehage, bandleder for personer med utviklingshemming  og lærer- og organisasjonsressurs og musikalsk leder for Toppen Internasjonale Sommermusikkskole.

Vefsn-Ensemblet

Vefsn-Ensemblet