Franziska Wika
Franziska Wika

 

Franziska Wika- Piano - Ensemblets gruppeleder

Franziska Wika er fra Tyskland og kom til Norge i 1988. Hun tok sin utdanning ved musikkhøgskolen «Felix Mendelssohn-Bartholdy» i Leipzig og «Ferenc Lizst» akademiet i Budapest. Hun har en omfattende solistisk og kammermusikalsk virksomhet i Europa og Norge. Hun har vært landsdelsmusiker i Nord Norge, høgskolelektor ved Nordnorsk Musikkonservatorium og undervist ved Namsos og Mosjøen videregående skole. Hun er også leder for pianoseksjonen under Toppen Internasjonale Sommermusikkskole, drivkraft i Piano-Weekend Helgeland og Mosjøen Tangentkorps.

E-post:franziska@wika.no  Mobil: + 47 415 11 939

 


 

Saska Cvijanovic
Saska Cvijanovic

 

Saska Cvijanovic – fløyte

Saska Cvijanovic er fra Serbia og kom til Norge i 2006. Hun tok sin mastergradutdanning ved musikkhøgskolen i Beograd og Universitetet i Stavanger med hovedfagseksamen fra begge utdanningsin stitusjonene. Hun er en ettertraktet solist og kammermusiker både i Norge og i utlandet. Hun har bl.a. spilt i Beograd Filharmoniske Orkester, Forsvaret Musikkorps og Stavanger Symfoniorkester. Hun har undervist ved videregående skole i Beograd og nå i Mosjøen. Hun ble ansatt i Vefsn-Ensemblet høsten 2009. Hun er også dirigent for Vefsn Skolekorps.

E-post: sashkac@gmail.com   Mobil: +47 450 05 490


 

Ragni Einmo
Ragni Einmo

 

Ragni Einmo – klarinett

Ragni Einmo er født og oppvokst i Mosjøen. Hun tok sin utdanning ved Nordnorsk Musikkonservatorium i Tromsø. Hun har vært ansatt som musikklærer ved musikkskolen i Melbu, regionmusiker på Finnsnes og distriktsmusiker i Rognan. Siden 1991 har hun hatt stillingen som klarinettist i Vefsn-Ensemblet. Hun har også arbeidet i lokalradio Melbu. Hun har skrevet en Julekalender som ble sendt på NRK Nordland og som snart skal bli bok. Ragni Einmo er dirigent for Mosjøen skolekorps.

E-post: ragnein@frisurf.no  Mobil: +47 986 30 734


 

Brith-Johanne Nikolaisen
Brith-Johanne Nikolaisen

 

Brith-Johanne Nikolaisen - horn

Brith-Johanne Nikolaisen er født og oppvokst på Olderskog. Hun tok sin utdanning ved Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Hun har hovedfag i musikk fra NTNU. Hun har arbeidet ved Trondheim kommunale musikkskole og hatt en utstrakt freelance-virksomhet. Hun ble ansatt som hornist i Vefsn-Ensemblet i 1993. Brith-Johanne Nikolaisen har videreutdanning i administrasjon og ledelse og underviser på Vefsn spesialpedagogiske senter på Skjervengan.

E-post: brinijo@hotmail.com  Mobil: +47 950 39 284


 

Toril Fosby
Toril Fosby

 

Toril Fosby - trompet

Toril Fosby har studert ved Østlands Musikkonservatorium i Oslo og NTNU i Trondheim. Hun har vært ansatt som distriktsmusiker i Ulstein/Herøy og Steinkjer før hun i 1991 ble ansatt i Vefsn-Ensemblet. Toril Fosby har spesialutdanning for å undervise de yngste elevene, og underviser i musikkbarnehage og musikkverksted i kulturskolen. Hun er også freelancer og var med på å starte Trio Gioja.

E-post: to-mafos@online.no  Mobil: +47 481 09 961


 

Randi Elise Valla
Randi Elise Valla

 

Randi Elise Valla – cello

Randi Elise Valla er født og oppvokst i Mo i Rana. Hun har diplomutdanning fra det Jyske Musikkonservatoriet i Århus og etterutdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hun har deltatt i mesterklasser og seminarer hos bl.a. Ralf Kirschbaum, Yo-Yo Ma og Åge Kvalbein. Hun er en ettertraktet solist og kammermusiker som i de siste årene har vært med på flere plateinnspillinger.

Hun er også en utmerket pianist og deltok i Norges pianomesterskap i 1980.

Randi Elise Valla har vært ansatt som cellist i Vefsn-Ensemblet siden høsten 2000.

E-post: ranvalla@yahoo.no    Mobil: +47 951 76 792


 

Trond Wika
Trond Wika

 

Trond Wika – fiolin

Trond Wika er født og oppvokst i Mosjøen og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og videregående studier i USA, Serbia og Frankrike. Han har vært ansatt som Fylkesmusiker i Nord-Trøndelag, Landsdelsmusiker i Nord-Norge, distriktsmusiker i Narvik. Han har også en utstrakt freelance-virksomhet som solist, kammer-og orkestermusiker. Trond Wika har vært initiativtaker til Nord-Trøndelag Kammerorkester, Narvik Peace Symphony, Helgeland Sinfonietta, Lytt på nytt-veko, m.m. Han er styreleder for Helgeland Sinfonietta og kunstnerisk leder for Toppen Internasjonale Sommerfestival. Trond Wika ble ansatt som fiolinist i Vefsn-Ensemblet i 1997.

E-post: trond@wika.no    Mobil: 90 09 49 55

 

Minna Marie Fiskum
Minda Marie Fiskum

Minda Marie Fiskum - sopran

Minda Marie Fiskum har utdanning fra Högskolan för scen och musik ved Gøteborgs Universitet, Conservatorio di musica di Perugia og Musikkonservatoriet i Tromsø. Fiskum har solisterfaring fra ulike opera- og konsertsammenheng, blant annet har hun sunget Grevinnen i "Le nozze di Figaro", Giannetta og Adina i "L’elisir d’amore" ved Montalto Musica Operafestival i Italia, rollen ”Ung mamma” i urframføring av kammeroperaen "Ett ansikte" på Gøteborgsoperaen, ”sanger” i forestillingen “Eye 3D” på Oslo Melafestival for HKH Dronning Sonja i Oslo Rådhus. Videre har hun vært engasjert i Arnold Choenberg Chor i Wien og medvirket i Parsifal ved Osterfestspiele Salzburg, Edinburgh og Lucerne Festival. Siden høsten 2017 er Minda tilsatt som sangpedagog i Vefsn Kulturskole med utøvende del tilknyttet Vefsn-Ensemblet. Høsten 2018 hadde hun hovedrollen i operaen «La Traviata» under Operafest i Tiendebytte i Mosjøen kulturhus.

 

E-post: minda.fiskum@vefsn.kommune.no   Mobil 995 06 468