Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
10. april 2021 kl. 15:30

Informasjon, råd og tiltak - KORONA

Les mer

Digital postkasse

Generelt om tjenesten

Beskrivelse

Vefsn kommune arbeider aktivt med å digitalisere tjenestene for å gi bedre service og raskere svar på henvendelser. Du vil få SMS eller e-post med beskjed om at det ligger post fra kommunen i din digitale postkasse.

Kriterier/vilkår

Du må kunne motta SMS og/eller e-post.

aaa

Lover og forskrifter

Se
forvaltningsloven § 15a og § 16
eForvaltningsforskriften § 8 og § 9

Lover

Forvaltningsloven

Forskrifter

eForvaltningsforskriften

___

Skjema

Veiledning - hvordan få utført eller motta tjenesten

Privatpersoner

Altinn som meldingsboks
Kommunen bruker internettportalen Altinn som meldingstjeneste. I praksis vil det si at dokumenter kommunen sender til deg vil ligge samme sted som selvangivelsen og andre offentlige dokumenter. Du kan logge deg inn i Altinn med MinID, BankID (kodebrikke fra nettbanken) Buypass eller Comfides.

Hva må jeg gjøre?
For at du skal få varsel om at du har fått post fra Vefsn kommune, er det viktig at du logger deg på www.altinn.no og registrerer det mobilnummeret og den e-postadressen du ønsker å bli varslet på om at du har fått ny post fra kommunen.

Det gjøres fra topp menyen Min profil | Kontaktinformasjon på vegne av meg selv

Vil du ha brevet posten?
Dersom du åpner posten din i Altinn innen 48 timer vil ikke brevet bli sendt deg på annen måte.
Hvis du derimot ikke leser brevet elektronisk i Altinn i løpet av disse 48 timene, vil brevet bli skrevet ut og sendt deg via Posten.

Kan jeg reservere meg?
Privatpersoner har rett til å reservere seg mot digital post. Foreløpig er det nok at du ikke åpner posten din i Altinn. Du kan også reservere deg på www.norge.no, eller ringe 800 30 300 (Direktoratet for forvaltning og IKT) og få all post fra det offentlige på papir.

Næringsliv

Altinn som meldingsboks
Firmaer har ikke rett til å reservere seg.

Hva må jeg gjøre?
Alle typer virksomheter må derfor logge seg inn i Altinn og registrere en varslingstjeneste med mobilnummer og/eller e-postadresse. Kommunen sender beskjed hit når det ligger post i firmaets digitale postkasse. Vanligvis er det daglig leder som er registrert som bruker i Altinn. Hvis andre skal håndtere posten, må daglig leder gi dem tilgang til firmaets meldingsboks inne i Altinn.

Hvorfor trenger jeg digital post når jeg har e-post?
Det offentlige kan ikke sende sensitiv informasjon, som for eksempel helseopplysninger, på e-post. Manglende kryptering i e-postløsninger gjør dette til en svært usikker kanal. Digital post er kryptert og er derfor en sikker kanal som nå innføres i alle landets kommuner.

Saksbehandling

___

Kontaktinformasjon

Kontaktavdeling

Avdeling:Avdeling service
Telefon:75 10 10 00
Postadresse:Postboks 560 8651 MOSJØEN
Besøksadresse:Skjervgata 34 8657 MOSJØEN

Andre opplysninger

Oppdatert:2020-02-11 15:09