Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Plakat Lunsjlesing med To rMartin vår 2024

Lunsjlesing med Tor Martin

Høytlesing for voksne starter opp igjen 8. april klokka 11. Her blir det både gamle klassikere og nye favoritter, alle presentert av Tor Martin. 
Sitt ned, pust ut, ta en kopp kaffe, lytt og nyt!
elizabeth strout

Elizabeth Strout - strømmet direkte til biblioteket

Onsdag 5. juni kl. 19 kan du oppleve forfatter Elizabeth Strout på storskjerm i Vefsn bibliotek! Arrangementet strømmes direkte fra Litteraturhuset i Oslo.

Elizabeth Strout har etablert seg som en av den amerikanske samtidslitteraturens mest egenartede stemmer, elsket av lesere og kritikere. Det internasjonale gjennombruddet kom med romanen Olive Kitteridge, som Strout vant Pulitzerprisen for i 2009, og som også ble adaptert til en prisbelønt miniserie. Siden har hun skrevet fire bøker i Lucy Barton-serien, Jeg heter Lucy Barton, Hva som helst er mulig, Lucy ved havet og Åh, William!, alle oversatt av Hilde Rød-Larsen.
Romanene om Lucy forteller om utsatthet, fattigdom, sorg og barndomstraumer – men også om verdien av håp, kunst og kjærlighet. Lucy vokser opp i en fattig og dysfunksjonell familie på landsbygda i Illinois, men klarer å bli forfatter mot alle odds. Romanene sirkler inn småbylivet og ulike epoker i Lucys liv, fra den langsomme oppvåkningen mot å bli forfatter, en som forteller, en som gir mening til verden med ord.
Det er i det stillferdige, hverdagslige livet at de store dramaene utspiller seg i Strout sine romaner og noveller, med dybde, varme og kompleksitet skildres vanlige folks følelsesliv, samtidig som hun har et skarpt blikk for større samfunnsstrukturer og systemer som mennesket bevisst og ubevisst inngår i.
Strout møter forfatter Kjersti Annesdatter Skomsvold til samtale om felleskap, familie og forandring.
Samtalen foregår på engelsk. 

Nuohtti : søkeportal for samisk arkivmateriale

Portalen Nuohtti (nuohtti.com) er nå åpen for alle. Det er de nordiske riksarkivene og de samiske arkivene som står bak satsinga. Her er det samla samiske kilder frå 32 arkiver, museer og bibliotek i Europa. På lista over bidragsytere er flere fra Nordland.
 
Nuohtti gir tilgang til digitalisert arkivmateriale om samisk kultur på tvers av institusjoner og landegrenser. Her kan en søke på spesifikke søkeord, og bla i katalogen.
Portalen er tilgjengelig på nordsamisk, norsk, svensk, finsk og engelsk.
 
Klikk her for mer informasjon om prosjektet.

 

Billettsalget er åpent

Biblioteket har nå begynt å selge billetter til kinoen og kulturhuset. 
Dette betyr at du kan kjøpe billetter til filmer og forestillinger i bibliotekets åpningstid (fra 8.00 på hverdager). 
 
Husk at det også er billettsalg på Mosjoenkulturhus.no og Mosjoenkino.no!
Du kan ikke kjøpe billetter over telefon, men du kan reservere dem og deretter komme hit og betale.
 
Billetter betales med kort, vi har ikke kontantkasse eller vipps for billettsalg.