Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
19. juni 2021 kl. 17:22

Informasjon, råd og tiltak - KORONA

Les mer

Billettsalget er åpent

Biblioteket har nå begynt å selge billetter til kinoen og kulturhuset. 
Dette betyr at du kan kjøpe billetter til filmer og forestillinger i bibliotekets åpningstid (fra 8.00 på hverdager). 
 
Husk at det også er billettsalg på Mosjoenkulturhus.no og Mosjoenkino.no!
Du kan ikke kjøpe billetter over telefon, men du kan reservere dem og deretter komme hit og betale.
 
Billetter betales med kort, vi har ikke kontantkasse eller vipps for billettsalg. 
 
 

Drevja filial er lagt ned

Bibliotekfilialen i Drevja er lagt ned f.o.m. januar 2021. 
Skolebiblioteket ved Granmoen skole består, men voksenavdelinga er altså ikke lenger tilgjengelig.
biblioteksjef Berit Fagerland

Møt vår nye biblioteksjef

Det er omsider på tide at vi presenterer vår nye biblioteksjef!
Berit Fagerland begynte som bibliotekar her i februar, og har nå overtatt biblioteksjefstillingen etter Irene. Hun har tidligere jobbet på Nordland fylkesbibliotek og Nasjonalbiblioteket, samt i arkivet i Vefsn kommune.
I dette pandemiåret har vi ikke kunnet gjennomføre alle prosjektene og arrangementene vi hadde planlagt, men til neste år lover Berit liv og røre på biblioteket med all slags aktiviteter - fra forfattermøter og lesesirkler til verkstedkvelder og temadager om alt fra jakt og fiske til antikviteter.
"Biblioteket er innbyggernes egen møteplass og storstue. Her skal det være høyt under taket med fokus på formidling og informasjon, enten man ønsker å fordype seg i sine favorittemaer eller bare stikke innom for en liten prat. Vefsn bibliotek skal være et vennlig bibliotek, et sted man blir glad i."
lånekort

Digitalt nasjonalt lånekort

Bli nasjonal låner på nett!
Inntil nå har en måttet fysisk oppsøke biblioteket for å kunne få nasjonalt lånekort, ettersom det krever personnummer. Men nå har Nasjonalbiblioteket og Bibliotekutvikling AS lansert en trygg digital løsning der publikum selv kan opprette nasjonalt kort hjemmefra!
Nasjonalt lånekort trengs for å få full tilgang til nasjonale bibliotektjenester som Filmbib, Bookbites, osv (se karanteket.no for flere tips), og for å kunne reservere og forlenge lån. For å få tilgang til tjenester ved ditt lokale bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.
Bare gå inn på https://nb.bib.no/
Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, etc.).
Har du nasjonalt kort fra et annet sted i landet, men har ikke brukt det her? Ta kontakt med biblioteket, så aktiverer vi det!
skjermbilde karanteket

Karanteket - digitale bibliotektjenester i coronaens tid

Med stengte bibliotek landet over må bibliotekene nå ut til sine brukere på nye måter. Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har derfor utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester. Her finner du alt fra ebøker og film til podcaster og fagartikler, og sida oppdateres fortløpende!