Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
plakat cathrine sandmæl 13. juni

Jenter : forfatterbesøk med Cathrine Sandmæl

Torsdag 13. juni kl. 18.00 kommer selveste Cathrine Sandmæl!
Hun har illustrert flere bøker, men er nå aktuell med sin første tegneserieroman (som allerede er nominert til Bokslukerprisen!). 
I Jenter slippes vi inn i fjortislivet på tidlig 2000tall, med vennskap, drama, og heftige mengder manga - og for hovedpersonen Eli, en forelskelse hun absolutt ikke så komme. 
Foredraget passer for alle som er eller har vært fjortis, uansett alder eller kjønn!
Arrangementet er et samarbeid mellom Mosjøen Pride og Vefsn bibliotek. Inngang er selvsagt gratis!

Eventyrstund 8. juni

Eventyrlørdag med Laila

Neste Eventyrlørdag blir 8. juni kl. 12, og i tillegg blir det to under festspilluka 2. og 5. juli. 

Plakat Lunsjlesing med To rMartin vår 2024

Lunsjlesing med Tor Martin

Høytlesing for voksne starter opp igjen 8. april klokka 11. Her blir det både gamle klassikere og nye favoritter, alle presentert av Tor Martin. 
Sitt ned, pust ut, ta en kopp kaffe, lytt og nyt!
elizabeth strout

Elizabeth Strout - strømmet direkte til biblioteket

Onsdag 5. juni kl. 19 kan du oppleve forfatter Elizabeth Strout på storskjerm i Vefsn bibliotek! Arrangementet strømmes direkte fra Litteraturhuset i Oslo.

Elizabeth Strout har etablert seg som en av den amerikanske samtidslitteraturens mest egenartede stemmer, elsket av lesere og kritikere. Det internasjonale gjennombruddet kom med romanen Olive Kitteridge, som Strout vant Pulitzerprisen for i 2009, og som også ble adaptert til en prisbelønt miniserie. Siden har hun skrevet fire bøker i Lucy Barton-serien, Jeg heter Lucy Barton, Hva som helst er mulig, Lucy ved havet og Åh, William!, alle oversatt av Hilde Rød-Larsen.
Romanene om Lucy forteller om utsatthet, fattigdom, sorg og barndomstraumer – men også om verdien av håp, kunst og kjærlighet. Lucy vokser opp i en fattig og dysfunksjonell familie på landsbygda i Illinois, men klarer å bli forfatter mot alle odds. Romanene sirkler inn småbylivet og ulike epoker i Lucys liv, fra den langsomme oppvåkningen mot å bli forfatter, en som forteller, en som gir mening til verden med ord.
Det er i det stillferdige, hverdagslige livet at de store dramaene utspiller seg i Strout sine romaner og noveller, med dybde, varme og kompleksitet skildres vanlige folks følelsesliv, samtidig som hun har et skarpt blikk for større samfunnsstrukturer og systemer som mennesket bevisst og ubevisst inngår i.
Strout møter forfatter Kjersti Annesdatter Skomsvold til samtale om felleskap, familie og forandring.
Samtalen foregår på engelsk.