Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
10. nov. 2020 kl. 13:21

Informasjon om koronaviruset

Les mer

Drevja filial holder stengt

Bibliotekfilialen i Drevja stenger inntil videre grunnet sykdom.
Hovedbiblioteket vil derfor ikke kunne bestille bøker derfra. Har du lånt bøker på Drevja filial som du vet er i ferd med å gå ut kan du selv forlenge tida på nett eller i appen Bibliofil, eller kontakt oss!
Siste åpningsdag i filialen er mandag 30. november kl. 14-19

 

Billettsalg for Mosjøen Kulturhus

Biblioteket skal overta billettsalget som tidligere var på Servicetorget - men før det skjer må diverse tekniske utbedringer foretas.
Vi kan derfor ikke si akkurat når vi starter billettsalget.
Inntil videre kan billetter til kulturhusets forestillinger kjøpes i kinokiosken i kinoens åpningstid, og på nett på kulturhusets hjemmmeside
biblioteksjef Berit Fagerland

Møt vår nye biblioteksjef

Det er omsider på tide at vi presenterer vår nye biblioteksjef!
Berit Fagerland begynte som bibliotekar her i februar, og har nå overtatt biblioteksjefstillingen etter Irene. Hun har tidligere jobbet på Nordland fylkesbibliotek og Nasjonalbiblioteket, samt i arkivet i Vefsn kommune.
I dette pandemiåret har vi ikke kunnet gjennomføre alle prosjektene og arrangementene vi hadde planlagt, men til neste år lover Berit liv og røre på biblioteket med all slags aktiviteter - fra forfattermøter og lesesirkler til verkstedkvelder og temadager om alt fra jakt og fiske til antikviteter.
"Biblioteket er innbyggernes egen møteplass og storstue. Her skal det være høyt under taket med fokus på formidling og informasjon, enten man ønsker å fordype seg i sine favorittemaer eller bare stikke innom for en liten prat. Vefsn bibliotek skal være et vennlig bibliotek, et sted man blir glad i."
språkkafé tirsdager fra kl 18

Språkkafe på biblioteket

Har du lyst til å trene på å snakke norsk? 

Vefsn Røde Kors arrangerer språkkafé og leksehjelp på biblioteket på tirsdager fra kl. 18.
Her kan du møte frivillige fra Vefsn Røde Kors som har lyst til hjelpe til med muntlig språktrening for deg som er ny i Norge.

Du kan også låne bøker når du er på språkkafé - og husk at vi også kan bestille bøker fra andre bibliotek!
Målgruppa er ungdom og voksne. Du trenger ikke å kunne noe norsk fra før.
Det er ikke nødvendig å melde seg på, og tilbudet er selvsagt gratis. 
Det blir pause med kaffe og enkel servering.
lånekort

Digitalt nasjonalt lånekort

Bli nasjonal låner på nett!
Inntil nå har en måttet fysisk oppsøke biblioteket for å kunne få nasjonalt lånekort, ettersom det krever personnummer. Men nå har Nasjonalbiblioteket og Bibliotekutvikling AS lansert en trygg digital løsning der publikum selv kan opprette nasjonalt kort hjemmefra!
Nasjonalt lånekort trengs for å få full tilgang til nasjonale bibliotektjenester som Filmbib, Bookbites, osv (se karanteket.no for flere tips), og for å kunne reservere og forlenge lån. For å få tilgang til tjenester ved ditt lokale bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.
Bare gå inn på https://nb.bib.no/
Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, etc.).
Har du nasjonalt kort fra et annet sted i landet, men har ikke brukt det her? Ta kontakt med biblioteket, så aktiverer vi det!