Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
3. aug. 2021 kl. 20:00

Informasjon, råd og tiltak - KORONA

forfatterbesøk roy jacobsen 6. juli

Roy Jacobsen kommer til biblioteket

En av Norges største forfattere gjester oss under Festspillene!
Tirsdag 6. juli kl. 19 får vi besøk av selveste Roy Jacobsen.

Jacobsen, som har bodd og fremdeles har hytte på Dønna, slo igjennom med Seierherrene (1991), og begeistrer stadig publikum med bøkene om folket på Barrøy som startet med De usynlige (2013).
Han intervjues av Tor Martin Leines Nordaas på Bibliotekets Lille Scene.
bjørn johnsen

Bjørn Johnsen torsdag 8. juli kl. 19

Vefsn Bibliotek inviterer til bokbad med med forfatter Bjørn Johnsen under Festspillene Helgeland.
Bjørn Johnsen er født og oppvokst i Mosjøen og er kjent som forfatter, komponist og lektor. Han debuterte som forfatter i 2004 med romanen «Menneskejerven», som ble inkjøpt av Kulturrådet og satt opp for scene. Johnsen komponerte også musikk til oppsetningen. Han fulgte opp med romanen «Han som kom tilbake» i 2009, som han også komponerte musikk til.
Johnsen mottok en rekke stigender og prosjektmidler for «Menneskejerven», og han produserte selv en sceneoppsetning av romanen i 2010.
Johnsen er kanskje mest kjent for storverket «Mosjøens pophistorie», der han går gjennom det aller meste av artister, band og begivenheter i musikklivet i Mosjøen fra 1950 til 2012. I hans bokproduksjon finner vi også ei lærebok for musikkstudenter,
Johnsen skal bokbadet av Olav Skårdalsmo på Vefsn Bibliotek og temaet er – som du kanskje har skjønt – Bjørn Johnsens forfatterskap, som nå teller fem bøker. I tillegg får vi høre musikk han har komponert til stemninger i sine romaner.
Under bokbadet får vi vite litt mer om Johnsens siste roman «Enok», som han gir ut i sommer. Romanen har fått fine mottakelser i presse, radio og hos bokbloggere. Dette er hans tredje roman. Selvsagt får publikum også høre spennende historier fra byens musikkliv.
Bokbadet kan overværes i Vefsn Bibliotek torsdag 8. juli kl. 19:00

Åpningstider sommeren 2021

I perioden 21. juni - 29. august

Mandag: kl. 10.00 - 16.00
Tirsdag: kl. 10.00 - 16.00
Onsdag: kl. 10.00 - 16.00
Torsdag:  kl. 10.00 - 19.00
Fredag:  kl. 10.00 - 16.00
LØRDAG STENGT

Unntatt uke 30 (26.-31. juli):

Mandag:  kl. 11.00 - 15.30
Tirsdag:  kl. 11.00 - 15.30
Onsdag:  kl. 11.00 - 15.30
Torsdag: kl. 13.30 - 18.00
Fredag:    kl. 11.00 - 15.30
LØRDAG STENGT

Somerles 2021 Den magiske regnskogen

Sommerles 2021

Da er våren her, og snart er det tid for årets vakreste eventyr: Sommerles!
Sommerles er en digital leseaksjon der du tjener poeng for alt du leser i løpet av sommeren. Romaner, fagbøker, tegneserier, lydbøker, alt teller - enten du leser selv eller blir lest for!

For å delta lager deltakeren og en foresatt en bruker på Sommerles.no, og så er det bare å legge inn bøkene du leser i løpet av sommeren. For hver bok får du poeng, og det er mengder av bonusinnhold og digitale trofeer som du får tilgang til etterhvert.
Registreringssida åpner 1. juni, og du kan legge inn bøker helt til 31. august.

Sommerles er åpent for alle fra 1. til 7. trinn, og det inkluderer de som begynner på skolen til høsten og de som går ut av sjuende i vår.
Vi har også fysiske premier som du kan hente på biblioteket når du når level 10, 20, og 30. Hva disse er? Jeg kan røpe at vi har haitenner i år også, og krystaller, pilspisser, armbånd... det er bare å glede seg!
plakat høytlesning i lunsjen tirsdag kl 12

Høytlesning i lunsjen er i gang igjen!

Fra tirsdag 20. april er det igjen klart for høytlesning med Tor Martin!
Lesestunda starter som vanlig klokka 12 og kommer til å inneholde både noveller og utdrag fra romaner - kanskje til og med et lite dikt?

Vi har nå lov til å ha arrangementer i biblioteket igjen, og vi passer selvsagt på avstand mellom stolene og spriting av disse. Vi byr også på te og kaffe til publikum.