Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Litteaturplakat korrigert dato

LitteraTUR - hele Nordland leser

Vefsn bibliotek er med på å markere Bokåret 2019, og nå skal vi ut på tur!

LitteraTUR – #HeleNordlandLeser er et prosjekt der litteratur, friluftsliv og folkehelse møtes. 

Onsdag 11. september inviterer vi til et friluftsarrangement på Marsøra der det blir både servering, natursti, og framføring av to tekster som hele Nordland har vært med på å stemme fram. 
Den offisielle Nordlandsteksten blir "E du nord"  av Kari Bremnes, og for barn blir det "Bukkene Bruse på badeland". 

Oppmøte på parkeringsplassen på Øya kl. 16.30 for registrering og utdeling av sponsoreffekter. Alle som registrerer seg er med i trekningen av fine premier!
Deretter går vi natursti til Marsøra, der det kl. 17.30 blir framføring av Nordlandsteksten 2019 E du nord med sanger Oda Abelsen og Kjell-Ivar Olsen på gitar, og Bukkene Bruse på badeland med Marianne Kappfjell. 
Så blir det servering av grøt, kaffe, og saft rundt bålet, og trekning av premier. 

Arrangementet er selvsagt gratis og åpent for alle, uansett alder og bakgrunn! Ingen påmelding, det er bare å møte opp. 

helga flatland og mikkel bugge

Forfatterbesøk av Helga Flatland og Mikkel Bugge

Onsdag 25. september kommer forfatterne Helga Flatland og Mikkel Bugge til Mosjøen. 
Flatland debuterte med "Bli hvis du kan, reis hvis du må" som kom i 2010 og vant flere priser. I 2017 kom bestselgeren "En moderne familie". 
Mikkel Bugge har markert seg som forfatter av både romaner og noveller, og vant Havmannprisen i 2011 for romanen "Gå under jorda".
 
Sted: Kulturverkstedet
Tid: 25.september kl. 19.00
tore renberg kvadratisk

Tore Renberg : ingen tid å miste

Høsten 2019 blir innholdsrik for Stavanger-forfatteren Tore Renberg. I slutten av august foreligger hans nye roman, «Ingen tid å miste», en bok vi vet mange venter på i spenning. 
I den anledning legger Renberg ut på en ny runde med den særegne forestillingen «En kveld med Tore Renberg». Han har tidligere turnert land og strand med denne blandingen av litteratur, standup, teater og musikk, og nå er vår tids mest leste Rogalending klar igjen. 
Han vil lese fra den nye boken, han vil hente fram gamle schlägers fra forfatterskapet, han vil overraske med utfall og innfall, og han vil synge både gamle og nye låter fra sin solokarriere. Med seg på veien har han sin faste makker, gitaristen Alexander Flotve.
De som har sett Renbergs forestilling vet at de har noe ganske forbløffende i vente. De som ikke har sett det, bør komme seg av gårde.
 
Sted: Kulturverkstedet
Tid: 1. november kl. 19.00
sommerles 2019

Sommerles - Norges kuleste leseaksjon!

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1. til 7.klasse delta på Sommerles 2019!

For hver bok du leser og registrerer på Sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level, og tjener opp både digitale trofeer og premier som kan hentes på biblioteket! 
Sommerles.no er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, alt på nettsiden Sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.
Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du kan velge å lese vanlige bøker - både fortellinger og fakta, e-bøker, tegneseriebøker, du kan høre på lydbok eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller! 
Sommerles dekker hele landet, og derfor kan du også hente ut premier i andre bibliotek enn der du bor. 
Og har du ikke nettilgang i sommer kan du likevel delta! Kom på biblioteket og få et vanlig lesepass, og vi kan også hjelpe deg med å registrere deg på Sommerles.no
God lesesommer!
Eventyrdrage med sommerleslogo

Kultursenterets Eventyrlørdag

Da tar Eventyrlørdagene sommerferie og kommer sterkt tilbake til høsten. 
 
Eventuelle eventyrarrangement utover sommeren vil bli lagt ut her, følg med!