Lazar MilivojevicVefsn kommune og Vefsn folkehøgskole har en lang tradisjon for å motta en student fra Vefsn kommunes vennskapskommune i Serbia; Gornji Milanovac.

Siste skoleår kom det ingen grunnet korona, men nå i august kommer Lazar på 19 år. Lazar er en trivelig gutt som snakker godt engelsk og spiller gitar. 

Når du går på folkehøgskole så har du noen frihelger, høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie. Noen studenter reiser da med andre studenter heim til dem, mens noen velger å bli igjen på Helgeland. Det er altså litt ulikt hvor mye du/dere får besøk av studenten, men vi vil jo gjengjelde den fantastiske gjestfriheten som vi opplever i Gornji Milanovac og ønsker en familie rundt Lazar. Ofte fører dette til en langt vennskap mellom studenten og vertsfamilien og vi vet at mange av de vertsfamiliene vi har hatt, fortsatt etter mange år har kontakt med studenten og hans familie.

Dersom det er en ferie det ikke skulle passe å ha besøk selv om studenten ønsker det, så fikser vi det. Det er altså ingen tvang og ikke tenkt at du binder deg eller må stille opp. Se på dette som en mulighet for å bli kjent med en hyggelig ung gutt med en litt annen kulturbakgrunn. 

Fortsatt i tvil? Eller har du spørsmål? Eller vil du melde deg som vertsfamilie? Ta kontakt med Rigmor Leknes, tlf. 48154245 eller epost: rigmor.leknes@vefsn.kommune.no