Vefsn kommune er informert om at det på nasjonal basis forekommer ulike former for svindelforsøk i forbindelse med tilbud om koronavaksine. For å forebygge at vefsninger blir utsatt for svindel, ber vi deg være oppmerksom på følgende: 
 
Forhåndsbetaling?
Det er IKKE egenandel på koronavaksinen. Vaksinen er alltid GRATIS. Dersom du får tilbud om vaksine mot et forhåndsgebyr, kan du regne det som svindelforsøk. Ikke takk ja til koronavaksine mot forhåndsbetaling. Ikke oppgi bankkortdetaljer eller helseopplysninger til noen som tilbyr vaksinasjon mot forhåndsbetaling.
 
Hvem kontakter deg med tilbud om vaksine?
Vefsn kommune tilbyr foreløpig KUN vaksine via telefonoppringing fra kommunalt personell. Vaksinegruppa ringer fra telefonnummer 75101000. 
 
Blir du kontaktet med vaksinetilbud på sosiale medier?
Vi tilbyr ikke vaksinasjon direkte til enkeltinnbyggere via sosiale medier, messenger etc. 
 
Vaksinetilbud på SMS?
Vefsn kommune tar innen kort tid i bruk et elektronisk system for reservasjon og timebestilling. Du kan da oppleve å få SMS om timebestilling, men kun etter at du selv har registrert deg i systemet. Mer informasjon om dette systemet kommer på kommunens hjemmeside. Det vil fortsatt være GRATIS å vaksinere seg. ​
 

Hege Harboe-Sjåvik
Kommuneoverlege