corona-4930541_640_300x101.jpgDet er til nå tatt 312 tester i Vefsn. Vi har fått svar på 304 tester, hvorav 303 er negative, og 1 er positiv.

Den nasjonale dagrapporten viser at fra i går til i dag er det registrert 114 nye tilfeller i Norge. I Nordland er det registrert 6 nye tilfeller siden i går, 4 i Vestvågøy kommune og 2 i Narvik. 

I Troms og Finnmark ble det registrert 3 nye tilfeller siste døgn. Alle 3 i Tromsø. I Trøndelag ble det registrert 1 nye tilfeller fra i går til i dag, og det var i Trondheim.

I dag har FHI lagt ut appen Smittestopp, som vi oppfordrer alle til å laste ned og installere på sine mobiltelefoner. Denne teknologien har bl.a. vist seg meget effektiv i Sør-Korea for å kontrollere smittespredning og informere om man har vært i nærheten av noen med kjent smitte. Se https://helsenorge.no/smittestopp

Når det gjelder gjenåpningen av barnehage og skoler så vil vi be om at ansatte som utvikler luftveisinfeksjon kontakter koronasenteret for å bli testet slik at de så raskt som mulig kan komme seg på jobb igjen.

 

Øyvind Rømo
Smittevernlege ifbm covid -19