corona-4930541_640_300x101.jpgDet er ikke noe nytt vedr. situasjonen i Vefsn. Totalt har vi til nå tatt 291 tester. 290 er negative, og 1 er positiv.

Den nasjonale dagrapporten viser at fra i går til i dag er det registrert 73 nye tilfeller i Norge. Som tidligere er det Oslo som har klart flest, mens det stadig også kommer en del nye tilfeller i Viken. I Nordland er det til nå registrert 95 smittede, dvs. 4 nye siden forrige oppdatering i går. Dette er 3 i Vestvågøy, og 1 i Bodø.

I Troms og Finnmark ble det registrert 3 nye tilfeller siste døgn. Alle disse er i Tromsø.  I Trøndelag ble det ikke registrert noen nye tilfeller fra i går til i dag.

For de som måtte lure på situasjonen i vårt svenske nabofylke, Västerbotten, så er det der tilsammen registrert 183 tilfeller og 7 dødsfall.

I forbindelse med den planlagte åpning av barnehager og 1. – 4. trinn i skolene, planlegger Helsedirektoratet en utvidelse av testkriteriene hvor man også skal teste barn og personale med luftveissymptomer før de får gå tilbake til barnehage/skole.
Vi avventer nærmere retningslinjer fra sentralt hold før vi kan åpne for dette.

 

Øyvind Rømo
Smittevernlege ifbm covid -19