Etter flere uker med strenge tiltak, kan vi igjen reise på ferie- og fritidsreiser i Norge. For å holde smittenivået i Norge og Vefsn lavt gjennom reisesesongen, bør vi unngå at reisen bidrar til smittespredning. Vi bør også redusere muligheten for å bli smittet og bringe smitte med tilbake til kommunen. 
 

Praktiske råd til reiseplanleggingen: 

- Når du planlegger en reise, må du følge de samme rådene som du har gjort hjemme. De viktigste tiltakene er å ikke dra på reise hvis du er syk, å holde avstand til andre, og å ha god hånd-og hostehygiene. Disse tiltakene gjelder uansett type reise, og uansett reisemål!

- Hold deg gjerne i størst mulig grad til egne familiemedlemmer, eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet.​ Begrens reiser hvor det legges opp til nær kontakt med et stort antall mennesker, eller på mange forskjellige steder. ​

- Bading og strandliv: Ved bading i fersk- eller saltvann er det ingen risiko for å bli smittet med covid-19 fra badevannet. Forsøk å finne strender og badeplasser hvor det ikke er for mange andre. 

- Aktiv ferie: Utendørs aktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet kan gjennomføres. 

- Campingferie: Camping, gårdsferie og andre typer opplevelsesferie kan gjennomføres. 

- Offentlig transport: begrens bruk av offentlig transport.

 

Les mer om reiseplanlegging og reiser for personer i risikogrupper her: 

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/?term=&h=1

 

Mvh
Hege Harboe-Sjåvik
Kommuneoverlege