Hvis naturlig er et ord som faller i smak når det gjelder badeaktiviteter også, skal du legge turen til kommunens naturiststrand.  Kjører du Fjordveien forbi Urdsdalsbukta kommer du plutselig til Gautviken Naturiststrand. Naturisme er en livsstil i harmoni med naturen og karakteriseres av praktiseringen av sosial nakenhet og med intensjonen for å stimulere til økt selvrespekt, respekt for medmennesker og naturen. Naturiststranda er offentlig områder og kan besøkes av alle,

Vi ønsker at alle skal trives i naturistmiljøet. Men det kreves at alle respekterer naturistens etikette. Her er noen enkle regler alle naturister og besøkerne av naturiststrender og områder skal holde seg til:

Respekter andres privatliv
Stirring er ikke høflig. Mange kommer til strendene for å få en rolig stund alene og ønsker ikke å bli forstyrret. Det er OK å finne venner, men uhøflig å oppta en annen persons tid før du er ønsket velkommen. 

Spør alltid før du tar fotografier. 
Selv på offentlige fristrender skal du spørre før du tar bilder. Det er ikke alle som ønsker å havne i andre privates fotoalbum. Foreldrene skal bestandig bli spurt før du tar bilder av barn. Snikfotografering med mobilkameraer blir politianmeldt. 

Kom forberedt.
Ta alltid med eget håndkle, liggeunderlag, solkrem, mat og fyrstikker o.l. Ikke forvent at andre deler dette med deg. 

Gjør det stille.
Bruk høretelefoner på radio eller bærbart utstyr.

Snakk om vår etikette.
Hvis noen ser ut til å ikke være klar over etiketten, fortell dem om disse.

Ingen sex.
Nakenhet er en ting, men sex er en privat ting mellom to mennesker som skal utføres andre steder. Et godt rykte holder våre strender fri for dette. 


Toalett: Nei
Parkering: Ja
Søppelhåndtering: Ta med all søppel, det fins ikke søppelbokser på området.

 

Kart Gautvikneset