""

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har invitert alle norske kommuner til å være med på Egenberedskapsuka 2023,  som gjennomføres i uke 44.

Hovedbudskapet gjennom Egenberedskapsuka

Vi vil i løpet av denne uka publisere videoer og informasjon om egenberedskap. Hovedbudskapet gjennom Egenberedskapsuka er at alle bør tenke gjennom hvilke hendelser og ulykker som kan skje, og planlegge for dette. Det er viktig å kunne ta vare på seg selv og de rundt seg i noen dager ved bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

Råd og tips til innbyggerne

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egenberedskap. DSB har utarbeidet konkrete råd for alle innbyggere som du kan lese på sikkerhverdag.no. Her finner du blant annet eksempler på hva et beredskapslager hjemme kan inneholde for at du skal kunne klare deg i minst tre døgn.

I løpet av denne uken kommer vi til å legge ut flere tips om hva som kan gjøres hjemme for å sjekke om man har alt det man skulle trenge i tilfelle et nødstilfelle.

Sjekk ut informasjon

For mer informasjon om egenberedskap sjekk ut din beredskap på nettsiden sikkerhverdag.no
Og du kan høre en podcast  om egenberedskap på nrk.no