- Dette er vi svært glade for. Å få kongehuset på besøk er en stor glede for oss, sier ordfører Jann-Arne Løvdahl i Vefsn kommune. 


Helgelandstrappa, som ble påbegynt i 2017, blir offisielt åpnet 6. juli. Trappa er bygd i eksisterende naturstein i «Trongskaret» ved utløpet av en av landets beste lakseelver, Vefsna. Helglandstrappa går til toppen av Øyfjellet 818 m.o.h. Trappa anses som evigvarende og vil være av historisk verdi.
 

Åpningen av Helgelandstrappa skjer samtidig som Festspillene på Helgeland foregår. Festspillene (29. juni - 7. juli) er et nytt tilskudd til kulturlivet i Nord-Norge, og en sammenslåing av Galleria kunstfestival, Byfestuka og Toppen internasjonale sommermusikkskole. Toppen Internasjonale sommermusikkskole arrangeres av Vefsn unge strykere.
 

Informasjon til media om akkreditering:

Presse som ønsker å dekke arrangementet må søke om akkreditering innen 3. juli 2019. Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Fylkesmannen i Nordland på e-post - se kontaktinformasjon på siden her. Merk e-posten med «Akkreditering 6. juli.


Kontaktperson i Vefsn kommune:

Rigmor J. Leknes, Vefsn kommune Tlf. 48154245