Kunne du tenke deg en dukkert i saltvann med frisk temperatur, er Bystranda på Baustein noe for deg. Her har vi anlagt en over 200 m lang badestrand med korallsand fra Skipsholmsundet utenfor Bodø. Hit kan du også ta med niste og unne deg en herlig piknik under palmene, på et flott og moderne parkanlegg med lekestativ, bålplass og benker og bord. Tar du turen en fredags formiddag, har du også muligheten til å kjøpe deg ferske fra rekebåten i den koselige småbåthavna, som ligger side om side med Bystranda og parken. 

Badestranda er anlagt innenfor Pålgarden, som er et historisk kulturminne. Fra parkområdet kan du skue ut over et område som rommer ny og gammel kultur- og industrihistorie. Selve Pålgarden er et vitnesbyrd over Mosjøens forgagne storhetstid som skogsdriftssentrum. Det var foredlingen av tømmer som startet den industrielle utviklingen i byen for 140 år siden, da den nå storslagne lakseelva Vefsna, som munner ut i Vefsnfjorden, var den viktigste transportåra for tømmer. Tømmeret ble fløtt til Marsøra, rett over fjorden fra Baustein, og ble herfra slept i lenser over til Pålgarden. Pålgarden rammer i dag inn ei flott badestrand, i stedenfor tømmer. Som en kuriositet kan vi også nevne at Baustein fra riktig gammelt av, på 1600- og 1700-tallet ble benyttet som rettersted i Vefsn. Sagnene sier at fem mennesker skal ha blitt henrettet og gravlagt her.

Selve parkanlegget og stranda er blitt til gjennom et stedsutviklingsprosjekt, og er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune og Vefsn kommune. Vi ønsker deg en deilig dag, under skyfri himmel der.

Toalett: Ja, det står en toalettcontainer på området
Parkering: Ja
Søppelhåndtering: Det er søppelbokser på området