Nordland Teater - TITUS ANDRONICUS

Maktkamp, hevn, krig og blod-
høsten blir brutal på Nordland Teater.
Romerne har slått Goterne etter en brutal 10 år-lang krig. Men hjemme i Roma er riket i kaos. Keiseren er død, og hans to sønner vil begge ha makten. De danner fraksjoner og starter væpnede sammenstøt i gatene. Det kan gå mot en borgerkrig.

Den store hærføreren, Titus Andronicus, kommer tilbake til Roma. Som skikken forlanger, ofrer han goterdronningens eldste sønn til de romerske gudene. Hun sverger hevn.

Det romerske folket tilbyr Titus keiserkronen, men han avslår. Når goterdronningen senere kommer i maktposisjon, gjennom ekteskap med den nye keiseren, er det duket for et av verdenslitteraturens blodigste hevndramaer.Shakespeares mest dødelige hevntragedie
Titus Andronicus var en av Shakespeares største suksesser i hans samtid, og har et karaktergalleri med lidenskapelige, krevende og fascinerende roller. Samtidig stiller stykket spørsmål om hva det er å være menneskelig – både i krig og i fred. Hvordan kan man skape et godt samfunn tuftet på mange år med voldshandlinger?
Nordland Teater lar Titus Andronicus være en kommentar til dehumaniseringen vi ser også i vår tids krigføring.

Premiere november 2023, med påfølgende Nordlandsturné.
Hvis du tror du er modig nok til å møte denne makabre thrilleren, kan du begynne å glede deg, og bestille Titus-billetter allerede i dag.

Vi advarer mot sterke scener! Aldersgrense 15 år

Titus Andronicus
Av William Shakespeare
Oversatt av: Ragnar Olsen

Regi: Birgitte Strid og Terje Skonseng Naudeer
Scenografi og kostymedesign: Nora Furuholmen
Lyddesigner: Kjetil Schjander Luhr
Lysdesign: Johan Haugen og Vegar Nordheim Andreassen
Maskør: Hege Ramstad

Arrangør: NORDLAND TEATER
: Mosjøen kulturhus
Tid: sndag 12. november 19:00
Teater
https://mosjoenkulturhus.no/titus-nordland...