Drunken Sailors 10 år

10 år med musikalske sjøslag!

Du har kanskje hørt gjetord om de musikalske piratene som herjer i farvannene på Helgeland. Kanskje har du sågar hatt gleden av å være til stede på ett av deres mange ramsalte og styrlause tokt på Helgeland og omegn.

The Drunken Sailors så dagens lys i en havnekneipe i Mosjøen i 2012. Den gang var bandet en trio, men etter hvert som bandets rykte som pålitelig festmusikkleverandør har spredd seg har nytt mannskap kommet til. I dag teller orkesteret ni musikalske sjøulker, erfarne og sjøvante musikere av begge kjønn.

Med over 50 jobber i året før koronaen rammet landet har disse musikalske piratene blitt et populært innslag på konsertscener og festivalscener i de senere år. De har blant annet spilt på Rootsfestivalen i Brønnøysund i fire år på rad, fram til covid-19 stoppet festivalen midlertidig. De har herjet Sjyen på Nesna to ganger. De har livet opp Sjarkenfestivalen på Dønna, de har lagd leven i Sandnessjøen både på Havna på Kaia og på Sjømatfestivalen. De har utallige ganger skapt stemning på Fru Haugans. Under Festspillene Helgeland har de begått flere storslåtte tokt med gjesteartister som Vinni og KontraKristian.

Som om ikke det var nok har bandet også hatt vellykkede tok i det store utlandet. I 2019 satte de kursen mot Serbia for å spille på Serbia World Music Festival i Vefsn kommunes vennskapsby Gornji Milanovac.

Den 23. september ankrer piratene opp i Mosjøen Kulturhus med fullt mannskap når ti år på det musikalske storhavet skal markeres med en forrykende jubileumskonsert. Kanskje dukker også opp en og annen gjestepirat. Kast loss, sett seil, heis piratflagget, sving seidelen og bli med på feiringa!

: Mosjøen kulturhus
Tid: fredag 23. september 19:00
Musikk
https://mosjoenkulturhus.no/drunken-sailor...