BIRRI

Bak artistnavnet BIRRI står låtskriver og sanger Brita Skare Malvik, som i dag kaller Lofoten hjemme. Hun vokste opp en ivrig lytter til vintage rock'n'roll blant ville fjell og vakre fjorder på Nordvestlandet, og her fant hun både sangen og pennen.
Med sin herlige miks av roots, gospel og americana iblanda inspirasjon fra 60- og 70-tallet har BIRRI det siste året trollbundet publikum på flere klubb- og festivalscener. Hun har også spilt inn og gitt ut sitt debutalbum, til god respons fra både spillelisteredaktører, media og musikkbloggere.

Popklikk mener «Longest Wait» er en av fjorårets 40 beste norske låter, Stavanger Aftenblad trillet en femmer for julesingelen «This Year», mens debutsingelen «Ten Years» høstet terningkast 6 i Lofotposten og en sterk fjerdeplass i Avisa Nordlands oversikt over de ti beste nye låtene fra nordnorske artister.

På scenen har BIRRI med seg fabelaktige musikere og sammen loser de publikum gjennom fengende låter om både lette solskinnsdager og livets mer mørke prøvelser. Det er bare å glede seg til en variert konsert med en spennede artist som har høstet mange lovord! I bandet finner vi Christoffer Mathisen, Henrik Skog, Øyvind Gjerløw og Bjørn-Sindre Barstrand.

«Langt fra alle artister behersker kombinasjonen av det rå, røffe og samtidig det nedpå og vare like bra som det Birri gjør».
Lofotposten

«Birri er et navn verd å merke seg».
Stavanger Aftenblad

«På høyde med noen av de beste kvinnelige roots og americana-artistene vi har i landet».
NPS Music

Arrangør: Festspillene Helgeland
: Mosjøen kulturhus
Tid: mandag 5. juli 18:00
Musikk
https://www.facebook.com/events/2586299264...