Foto © Aleksander Nordaas

VEFSNAPARKEN – Ungdommen rår

Vefsn ungdomsråd og Topic ungdkl.jpg
Foto: Vefsn Ungdomsråd og Topic UngdomsklubbTorsdag 22.september inviterte parkavdelingen i Vefsn kommune, Vefsn Ungdomsråd og Topic Ungdomsklubb, inn til Vefsnaparken. 

 

Tanken bak invitasjonen var å gjøre parken mer tilgjengelig, altså å gjøre ungdommen oppmerksom på at parken ligger der og venter på å bli brukt J  De siste årene har parken ligget der ganske ensom som en brakk grasørken, men dette må vi gjøre noe med. Vefsnaparken har stort potensiale til å bli en flott folkepark, et knutepunkt og møtested for rekreasjon, lek, sosialisering, kreativitet og natur. Parken favner et stort område, på begge sider av elva.


Filmvisning parken.jpg
Foto: Simen Nyland snakket om filmmiljøet i Mosjøen og viste filmen
«Girl in White»,Mosjøen Lyd og Lys stilte opp med lerret, lyd og
prosjektor. Veldig bra!
Tanken med invitasjonen i går var i tillegg til å presentere parken, å oppmuntre til innspill til hvordan ungdom har lyst til å bruke den, og å tenke langt utenfor boksen. Det å være med i en slik startprosess, tenker både leder for park og leder for Topic Ungdomsklubb, Markus Brandt, er superviktig. Det gir et eierskap til området og ungdommen blir mer kreativ og ansvarsbevisste.

Jeg, Anita park, introduserte konseptet før pangstart, og leder Markus Brandt fulgte opp med å fortelle om viktigheten av eierskap, bruk og utvikling av et området eller tiltak.

Både ungdomsrådet og ungdomsklubben jobbet i forkant med å informere skoler og andre om stuntet, de fikk ungdommene inn i parken. Ungdomsrådet med leder Sofie Elise Ånes i spissen, brukte «Agenda day», en agendadag, «som skal gi ungdom en plass og et rom for å diskutere og utvikle ideer – skape sin egen agenda – i en dialog, fri fra voksne»Vefsn ungdråd2.jpgVefsn ungdråd.jpg+
Foto: Vefsn Ungdomsråd

Amalie Kummernes med venner satte da startskuddet med akustisk sang og gitar, og Simen Nyland med filmen «Girl in White» og Mosjøen Lyd og Lys, avsluttet med utekino. Begge tiltak for å presentere det kreative miljøet i Mosjøen, og eksempler på hva parken kan brukes til. Alt trenger ikke å være store og dyre arrangement, og små sosiale happenings kan gjøres når som helst. Parken ligger der for å brukes.


kummernes.jpgkummernes2.jpg
Foto: Amalie Kummernes med venner
Utekinokonseptet ble en suksess. Det var utrolig stemningsfullt og veldig bra på alle måter!  Skumringslys, kakao, veldig bra lyd og bilde, konturene av Øyfjellet i bakgrunnen og innimellom billys og skyggene av publikum på lerretet. Alt dette var med på å skape en helt spesiell stemning for ungdommene i parken den kvelden.ungdom.jpglyd og film.jpg
Foto: Flere aldersgrupper var med.          Foto: Lyd og filmfolket pauser på benken

Web levert av CustomPublish AS