Blomster i midten av biblioteket ved sittegruppe

Har vi epostadressen din?

Hei alle lånere: Har vi riktig epostadresse på dere? 
 
I så fall kan du få tilsendt en PINkode som gir deg tilgang til alt fra utlån av ebøker (Ebokbib) og strømming av film (Filmbib), samt muligheten til å logge deg på Mappa Mi og forlenge lån, sette deg på ventelister, og til og med bestille bøker fra andre bibliotek.
I Mappa Mi kan du også administrere lånene til avkommet (forutsatt at det er mindreårig) og oppdatere egne personopplysninger. Du kan til og med lagre egen lånehistorikk, så du kan se hva du har lånt før - noe vi i biblioteket altså ikke verken kan eller vil.
 
Biblioteket sender ut purringer og andre varsler på epost, ellers får du ingen andre meldinger enn dem du tar initiativet til selv! 
2018-01-22
Biblioteksøk forside

Biblioteksøk: ny søketjeneste for norske bibliotek

Nå er nye Biblioteksøk oppe og går!
Her kan du søke opp og bestille bøker fra folkebibliotek i hele landet og få det sendt til Vefsn bibliotek. 
  1.  Gå til https://bibsok.no og logg deg inn med lånernummer og pinkode (nummeret står på lånekortet og begynner med N00, pinkoden er den samme som du bruker på Ebokbib og Bibliofil)
  2.  Søk opp det du vil ha og klikk på "bestill"
  3.  Husk å sjekke at Vefsn bibliotek står som hentebibliotek! Om det ikke gjør det, eller om du vil hente boka på et bibliotek et annet sted i Norge, velg "Endre hentebibliotek".
  4.  Klikk på "bestill"
Og verre er det ikke! Du får en bestillingsbekreftelse på epost, og ettersom bestillingene automatisk kommer inn i vårt utlånssystem får du sms fra oss så snart boka kommer. 
2017-05-31
logo for pressreader

Pressreader - les aviser på nett

Har biblioteket aviser fra Egypt? Internasjonale nyhetsmagasiner? Sykkelblader?
Ja, det har vi! Ikke papirutgaver, men via Pressreader.
I Pressreader finner du digitaliserte utgaver av ferske aviser og tidsskrifter fra hele verden, organisert etter språk, opprinnelsesland, eller emne. Både riksaviser og lokalaviser fra over 130 land på i alt 59 språk, og i tillegg tidsskrifter innen alle kategorier - fra korsstingoppskrifter til internasjonal politikk.
 
Og best av alt: det er gratis for alle bibliotekbrukere! Pressreader er lagt inn som snarvei på alle publikumsPCene, og i tillegg er det åpent for alle som er pålogget bibliotekets trådløsnett.
 
2016-11-02

Brukertilbud

Biblioteket har mer enn bøker! Vi gjør vårt beste for å dekke brukernes behov både for informasjon og underholdning.  Har du noe du skulle ha kopiert eller scannet? 

Kanskje du trenger leseplass? Eller møterom?

Eller ønsker du rett og slett et sted å ta en kaffekopp og treffe venner?

Klikk på overskriften, så finner du oversikt over brukertilbud ved Vefsn bibliotek.

2013-01-16

Hvor finner jeg...?

Her er en oversikt over hva biblioteket har, og hvor de forskjellige mediene befinner seg (klikk på overskrifta).

2013-01-16
Skjermbilde Bibliofilapp

Bibliofil-appen er klar!

Bibliofil-appen er nå tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner med nyere versjoner av Android og iOS. Dette er en app som gjør det lett å finne fram til bibliotekets tjenester. Her kan du søke opp titler, reservere, forlenge egne lån, og fjernlåne fra bibliotek rundt i landet.
Start opp appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånernummer og PIN. Skifte mellom bibliotek gjøres enkelt fra menyen øverst på skjermen. Appen gir tilgang til alle Bibliofil-bibliotek.

Her finner du Bibliofil i App Store: https://itunes.apple.com/no/app/bibliofil/id979579512?mt=8

og her i Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=biblioteksystemer.android.bibliofil

 

2015-05-04

Forny dine lån via SMS

Visste du at du kan fornye lån via SMS? Du må ha nasjonalt lånekort for å kunne benytte denne tjenesten. Send en SMS med koden BIB FORNY etterfulgt av ditt nasjonale lånenummer til nr 2242. Tjenesten koster kr. 2.00 per gang.
Det nasjonale lånenummeret begynner med N00 og står under strekkoden på lånekortet. Husk å få med alle 10 tegnene! Har du ikke nasjonalt lånekort kan biblioteket ordne det for deg. "Oppgradering" til nasjonalt lånekort er gratis, men krever at du ikke allerede har det fra et annet bibliotek.

2013-09-04
Ny logo ebokbib

Ebokbib - lån av ebøker

Nå kan du låne ebøker på nett!
Perfekt for deg som trenger lesestoff i ferien men allerede har kofferten full... 
Alt du trenger er et nettbrett og nasjonalt lånekort. Last ned appen, logg på, og finn ei bok du har lyst til å lese.
Bøkene lastes ned med begrenset brukstid, på samme måte som vanlige bibliotekbøker, og du kan også reservere deg på titler som er "utlånt".
 
 
Har du prøvd ebokbib? Send oss gjerne en kommentar på facebook!
2014-01-13
Logo for Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

NLB.no : Bøker for lesesvake og synshemmede

Er du svaksynt, blind, dyslektisk, eller har andre ting som gjør det vanskelig å lese vanlige bøker?
Norsk Lyd- og Blindeskriftbibliotek har et rikt utvalg av spesialtilpassede bøker til utlån.
Som låner får du boka direkte, og bestillingene går altså ikke via Vefsn bibliotek. Vi kan imidlertid hjelpe deg med innmelding og annet du måtte lure på.
For å kunne låne fra NLB må du ha dokumentasjon fra lege, lærer, logoped, el.l.  Innmeldingsskjema finner du her (.doc eller PDF), eller i skranken på biblioteket.
2014-02-05

Biblioteket på facebook

Visste du at Vefsn bibliotek er på facebook? Du finner oss på https://www.facebook.com/VefsnBibliotek

Her legger vi ut boktips, arrangementer, etc. Det er også mulig å komme med spørsmål og kommentarer. Vi ser frem til å høre fra dere!

2013-02-28
Web levert av CustomPublish AS