Foto © Aleksander Nordaas

Hjelpeside

Søk

Søkefeltet ligger som en del av toppmenyen og er alltid synlig på nettstedet.  Skriv inn et søkeord og trykk på "Søk" for å få opp alle sider som inneholder søkeordet. Her er også mulighet for å gjøre et avansert søk. 

Om en side inneholder mye tekst, og du søke etter ord, tast Ctrl og F (samtidig) og skriv inn ordet du vil søke etter, i søkefeltet som kommer fram øverst i nettleseren.

Navigasjon

Menyene Tjenester, Selvbetjening, Politikk og Om Vefsn finner man fram til det meste av informasjon som som er lagt inn.
I høyre side har vi menpunktet Akkurat nå og nedenfor en hurtigmeny til aktuelle områder. Nederst på startsiden finnes aktivitetskalender og nyheter.

Når du benytter menypunktene Tjenester, Selvbetjening, Politikk og Om Vefsn - endres siden slik at det kommer opp en venstremeny med innholdet i den menyen du har valgt.  Om du klikker direkte på en hovedmeny, får du opp en en liten generell info om den aktuelle hovedmenyen.

Vi har valgt at menyen Tjenester, som inneholder informasjon om offentlige tjenester, alltid er være synlig til venstre på kommunens nettsted.  Når en tjeneste er valgt kan det komme opp lenker til informasjon som er relatert til tjenesten du har valgt.

Lenker er markert og skiller seg ut fra vanlig tekst.

En del enheter har etablert egne "undersider" for å ivareta informasjon som er spesiell for den aktuelle enheten.

Endre skriftstørrelsen

På nettstedet:  I toppmenyen finnes knappen btn-textsize.png  Ved å klikke på liten A eller på stor A,  justeres skiftstørrelsen

I nettlesere:  Kan endre skriftstørrelsen på siden med de fleste nettlesere. Du bruker da funksjonalitet innebygget i nettleseren. Hvordan du gjør det, varierer litt i forhold til hvilken nettleser du bruker:

  • Internet Explorer: Velg Tekststørrelse fra Vis-menyen.
  • Firefox: Trykk Ctrl-+ og Ctrl-- for å øke og minske tekststørrelsen.
  • Opera: Velg Zoom fra Vis-menyen.
  • Google Chrome: Trykk Ctrl-+ og Ctrl-- for å øke og minske tekststørrelsen.

Kontrast

Klikk på knappen Kontrast  i toppmenyen for kontrast, og klikk på nytt på knappen for å fjerne kontrasten.

Opplesing av tekst

Dette funksjonaliteten finnes til høyre for toppmenyen.  Hjelp fås ved å klikke på knappen i midten (som er illustrert med et spørsmålstegn)

Utskrift

Når du skriver ut en side på fjernes menyer og designelementer automatisk.

Dokumenter

De fleste dokumenter er lagt ut i formatet PDF.  For å åpne PDF-dokumenter trenger du en PDF-leser, for eksempel Adobe Reader eller Foxit Reader.

 

Web levert av CustomPublish AS