Foto © Aleksander Nordaas

Bystranda

De fem første båtlastene med skjellsand fra Skipsholmsundet er på plass på den nye bystranda ved Baustein friområde.

SandfyllingFerdig lagt skjellsandNå venter vi på roligere vindforhold, før ytterligere seks båtlaster sand skal pumpes inn. Avhengig av været forventes stranda å være klar til en etterlengtet Indian summer i løpet av den første septemberuka. For de som liker å plukke skjell og se etter andre skapninger fra havets bunn, er det bare å ta turen allerede nå. Vi finner både sjøpølser, krabber, strandmark og andre rare skapninger i massene.

Det skal ikke skorte på palmesus heller. Palmer i ulike størrelser er plassert ut på prøve, før de skal tas inn for vinterlagring når temperaturen kryper nedover. Dersom noen har lyst til å adoptere en palme for vinteren, er det bare å si fra. Til våren skal de ut igjen, men i nye finere potter og kasser. Vefsn museum er også  i ferd med å utarbeide flotte informasjonsskilter som skal fortelle om kulturminnet Pålgarden og området rundt. Det er Jens Remmen Viken, også kjent som "bystrandas far" som bistår med denne jobben.

 

 


Neste sommer håper vi også å få på plass toalettfasiliteter i området, flere søppeldunker samt å få skjermet grøntområdet bedre fra parkeringsplassen til Wist Last og Buss.


For øvrig hagler det med ideer til flere artige påfunn i området, som varmestue, is-og-pølse-kiosk, flytebrygge, parasoller, solsenger, bru over bekken, og gapahuk. Tiden vil vise, ingenting er umulig.

Web levert av CustomPublish AS